Vera Spirits

Vera Spirits is een alcoholvrije distilleerderij gevestigd in Slovenië, opgericht en geëxploiteerd door Luka Nagode, Urska Dvoracek en Jernej Peterlin - chef-koks en restauranthouders uit Ljubljana. Hun verhaal begint met Vera, Luka's geliefde tante, geboren in een oud havenstadje aan de Noord-Adriatische kust, en het eindigt met succesvolle distilleerderij-eigenaren.

Vera groeide op in de adellijke kringen van de samenleving en raakte gefascineerd door de diversiteit aan persoonlijkheden die ze tijdens haar jeugd ontmoette. Toen ze opgroeide, werd ze steeds nieuwsgieriger naar hoe mensen zich tot elkaar verhouden. Voor haar leek het erg op de eindeloze variaties in smaak en geur die je kunt bedenken bij het distilleren van allerlei soorten botanische ingrediënten.

Distillatieproces van Vera Spirits

Geïnspireerd door Vera's levenslange reizen langs de Middellandse Zeekust met haar zoektocht naar de perfecte smaak voor elk persoonlijkheidstype, besloten ze haar missie voort te zetten en smaken, ingrediënten en distillatiemethoden in detail te onderzoeken om hun unieke melanges te creëren. Hun proces begon met uitgebreid onderzoek en experimenten en eindigde met verfijnde combinaties van lokale, hoogwaardige biologische ingrediënten.

Het distillatieproces begon met het zorgvuldig kiezen van de ingrediënten. Ze besteedden plantaardige producten uit op basis van kwaliteit en perfecte timing, waarbij ze ervoor zorgden dat ze voornamelijk vertrouwden op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Voor de productie gebruikten ze bronwater dat rechtstreeks uit de Alpen kwam.

Na elk ingrediënt en de optimale destillatieomstandigheden te hebben bestudeerd, ontwikkelden ze recepten en procedures voor elk product. Ze distileren hun plantaardige ingrediënten met grote zorg, waardoor ze de perfecte omstandigheden hebben om de gewenste aromatische verbindingen te extraheren.

Maceratie en dampinfusie

Ze gebruiken twee verschillende methoden: maceratie en dampinfusie. Maceratie omvat het weken en koken van de plantaardige ingrediënten in een stoofpot. Ze gebruiken deze procedure voor meer delicate plantaardige ingrediënten en sappen. Tijdens dampinfusie plaatsen ze plantaardige ingrediënten in de damp die van de ketel komt, voordat de stoom wordt gecondenseerd. Het vocht neemt de smaken van de plantaardige ingrediënten op terwijl het voorbijgaat.

Het resulterende product wordt door velen als verser en delicater beschouwd dan het product dat door maceratie wordt geproduceerd. Na destillatie mengen ze zorgvuldig hun distillaten om harmonie tussen aromaten te bereiken. Het eindproduct wordt vervolgens gefilterd, gepasteuriseerd (om kwaliteit en veiligheid te garanderen) en tenslotte gebotteld.

Geen producten gevonden voor deze selectie.