Martini

Ze vormden een onwaarschijnlijk duo: een slimme ondernemer en een meester-kruidkundige. Maar toen Alessandro Martini en Luigi Rossi de National Wine & Spirits Distillery in een klein dorpje in de buurt van Turijn overnamen, gebeurde er magie. Het was in 1863 dat Martini's ondernemingszin en Rossi's creatieve genie een vermout creëerde die al meer dan 150 jaar standhoudt. Van de aromatische plantenextracten van de beroemde vermout tot het gouden bruisen van de Asti-wijnen, de invloed van MARTINI strekt zich uit over continenten en decennia. Toch zal de essentie ervan altijd standvastig geworteld zijn in de regio Piemonte.

De kunst van het blenden bij MARTINI is een vaardigheid die acht generaties lang van meester op meester wordt doorgegeven. Het is aan Giuseppe 'Beppe' Musso, de Master Blender, en Ivano Tonutti, Master Herbalist, om de erfenis van de originele Master Blender, Luigi Rossi, voort te zetten. Beppe maakt sinds 1994 deel uit van de MARTINI-familie. Hij selecteert de wijnen en begeleidt het delicate mengproces, samen met Ivano, die meer dan 500 plantaardige producten per jaar proeft om ervoor te zorgen dat alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit worden gebruikt bij het maken van MARTINI. Alleen Beppe en Ivano kennen de geheime recepten, die achter slot en grendel goed worden bewaakt.

MARTINI's Asti wordt tot leven gebracht door Mousserende Wijn Master Blender Livio Prandi. Door samen te werken met veel van de 300 kleine telers in de Asti-regio - gezamenlijk bekend als de Conferenti - zet hij MARTINI's langdurige en loyale toewijding aan de ambachtslieden van de regio voort. Het resultaat is een selectie van mousserende wijnen die traditie en moderniteit combineren in een ware viering van de Bianco Moscato-druif.

De ligging in Piemonte brengt ze ook dicht bij de Asti-regio, waar Martini al sinds haar prille begin Bianco Moscato-druiven gebruikte om Asti Spumante te maken. De fijne vintage Prosecco is gemaakt in Pessione met 100% Glera-druiven geteeld in Veneto. In feite zijn die subtiel uitgebalanceerde gouden bubbels net zo synoniem met het MARTINI-erfgoed als de perfect gemengde vermout.


Het kleine dorpje Pessione is zorgvuldig gekozen om MARTINI te produceren vanwege de nabijheid van de wijnmakers van Piemonte, de botanisch rijke uitlopers van de Alpen, de vermouthandel van Turijn en de haven van Genua. Gevestigd op de treinlijn Turijn-Asti-Genua - tussen de wijnproducerende heuvels van Monferrato en Genua (de toegangspoort tot internationale markten) - zou MARTINI vanaf dit kleine plekje de wereld rondreizen. Toch heeft het bedrijf altijd hard vastgehouden aan zijn wortels en heeft het zelfs een gemeenschapsprogramma ontwikkeld om de mensen van het dorp te ondersteunen.

Tegenwoordig komen bezoekers van over de hele wereld terug naar Pessione om het erfgoed van zijn beroemdste exportproduct te verkennen. Met de Casa Martini, het Wijnmuseum en de Mondo Martini Gallery is deze kleine landelijke plek een magneet voor 's werelds beste barmannen, wijnliefhebbers en cocktailliefhebbers.

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
  1. Martini Vibrante Vermouth - Alcoholvrij

    Shaken not stirred en alcoholvrij alstublieft! Deze alcoholvrije Martini wordt gemaakt van...

    9.99
    Incl. BTW, excl. verzendkosten
  2. Martini Floreale Vermouth - Alcoholvrij

    Shaken not stirred en alcoholvrij alstublieft! Deze alcoholvrije Martini wordt gemaakt van...

    9.99
    Incl. BTW, excl. verzendkosten

2 producten

Van hoog naar laag sorteren