Bier zonder alcohol is aan een ware opmars bezig. Begin jaren 90 was het met het imago van bier zonder alcohol nogal slecht gesteld. Niet in de laatste plaats door de grappen van cabaretier Youp van ’t Hek over Buckler. Die tijden zijn duidelijk voorbij. Bier zonder alcohol heeft inmiddels een plek veroverd op bijna elke kaart in de horeca en hebben wij een uitgebreid assortiment. Terecht natuurlijk, want de brouwers hebben in de afgelopen jaren de receptuur en het productieproces steeds meer verbeterd, waardoor bier zonder alcohol een waardig alternatief is geworden.

Hoe wordt bier zonder alcohol gemaakt?

De ingrediënten van bier, die eigenlijk alle brouwers toepassen, zijn: water, gerstemout, hop en gist. Gist zet de suikers uit het graan door vergisting om in alcohol en koolzuur, de hop wordt meegekookt als smaakmaker. Deze productiemethode en ingrediënten worden al sinds de oudheid zo gebruikt, maar brouwers doen -begrijpelijk- nogal geheimzinnig over het gebruikte gist en de hopsoorten, want dat geeft het bier uiteindelijk zijn unieke smaak. Om bier zonder alcohol te maken, zijn er grofweg twee methoden. Bij de eerste methode wordt er eerst op de normale wijze alcoholhoud bier gemaakt, vervolgens wordt het bier gede-alcoholiseerd door middel van destillatie onder vacuüm. Hierdoor verdampt de alcohol in het bier bij een lage temperatuur en blijft de smaak van het bier zo veel mogelijk intact. Bij de tweede methode ontstaat er tijdens het brouwproces niet of nauwelijks alcohol. Dit wordt bereikt door te brouwen bij zeer lage temperaturen en door gebruik te maken van speciale gistsoorten.

Bier zonder alcohol gezond?

Een normaal glas alcoholhoudend bier bevat evenveel calorieën als een glas cola. In cola zijn de suikers de dikmakers, maar in bier is de alcohol juist de energieleverancier. Alcoholvrij bier bevat vaak iets meer suiker dan gewoon bier, maar toch is de energiewaarde van bier zonder alcohol slechts ongeveer de helft van gewoon bier! Daarnaast is alcoholvrij bier gezonder omdat het geen alcohol bevat. Alcohol kan, zoals bekend, al bij lage hoeveelheden een negatief effect hebben op de gezondheid.

Uitgebreid assortiment bieren zonder alcohol

Bij TijdvoorAlcoholvrij.nl hebben we voor u de nationale en internationale biermarkten afgezocht naar de beste bieren zonder alcohol. Natuurlijk hebben we prijswinnaars zoals Heineken 0.0 en Budels malt (Uitblinkers test Consumentenbond juni 2017), maar ook het alom geprezen Budweiser Budvar B:Free en meer. Bekijk het gehele assortiment hieronder.

19 Artikel(en)

 • Grolsch 0.0

  Grolsch 0.0% bier verkrijgt zijn volle, frisse smaak door het gebruik van zorgvuldig geselecteerd gerstemout en het gebruik van 2 hopsoorten. Daarnaast gebruikt de brouwer een unieke gistsoort en moderne brouwtechnieken om deze heerlijke dorstlesser voor elk moment te maken.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Amstel 0.0

  Amstel 0.0 is een volmoutig alcoholvrij bier met de vertrouwde frisse smaak van Amstel. Dit bier vervangt sinds 2012 het alcoholarme Amstel Malt. Door de nieuwe productiemethode, waarbij de alcohol wordt verwijderd nadat het bier gebrouwen is, blijft de frisse, moutige en licht zoete smaak van het Amstel bier behouden. Een prima dorstlesser.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Amstel Radler 0.0

  Amstel Radler is de natuurlijke mix van Amstel bier 0.0 en sprankelend citroenwater. Dubbel verfrissend maar zonder alcohol. Amstel Radler 0.0 is een geheel alcoholvrij bier met een heerlijke citroensmaak en wordt gebrouwen zonder kunstmatige toevoegingen.

  € 1,39
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Wieckse Radler 0.0

  De oorsprong van Wieckse ligt in Maastricht bij stadsbrouwerij De Ridder. Sinds 1857 gelegen aan de Maas in het stadsdeel "Wijck". Op z'n Limburgs uitgesproken als Wieck. Het is deze hippe wijk, rijk aan terrassen en eigentijdse winkels, waar het heerlijke, traditionele witbier Wieckse voor het eerst werd gebrouwen.

  € 1,49
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Clausthaler Original

  De Clausthaler Classic Premium Alkoholfrei heeft een mooie stro-gele kleur en een grote witte schuimkraag. Deze schuimkraag verdwijnt wel wat snel. In de neus hebben we tonen van mout, bittere hop en wat versgebakken brood. Wat opvalt aan de Clausthaler is dat hij een volle body heeft. Ook in de smaak merken we mout, bittere hop, brood en daarbij een pittig randje. Fijne lange nasmaak.


  Winnaar van de World Beer Awards: "World's Best Alcohol-Free Beer" award 2013.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Budweiser Budvar

  Budweiser Budvar Nealkoholické Pivo is een geweldig ambachtelijk Tsjechisch product. Hij heeft een heldere gouden kleur met een stevige en mooi witte schuimkraag. Hij ruikt een beetje grassig, fris en heeft een hint van donkere thee. Z'n smaak volgt daarna mooi z'n aroma, dus ook weer hinten van grassig hop en donkere thee. Heeft absoluut ook een verfrissend, sterk kruidenkarakter.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Heineken 0.0

  De meesterbrouwers van Heineken hebben lange tijd gebrouwen en geproefd om tot een goed smakend 0.0 bier te komen: een alcoholvrij bier met een verfrissende en fruitige smaak, gecombineerd met een zacht moutige body. Een 0.0 bier gebrouwen met de kwaliteit die je sinds 1873 van Heineken kunt verwachten: met natuurlijke ingrediënten en een verfrissende smaak dankzij Heineken’s unieke A-gist. Benieuwd? Proef het zelf!

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Wieckse Witte 0.0

  Wieckse Witte 0.0 is inmiddels een klassieker in het landschap van alcoholvrije bieren. De keuze van stadsbrouwerij de Ridder, om hun 0.0 op basis van een witbier te maken, is te loven. Het karakter van witbier blijft, ondanks het ontbreken van de alcohol, behouden. Daardoor is dit bier een heerlijke alcoholvrije dorstlesser voor de warme dagen van het jaar.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Veltins Pilsener 0.0

  Veltins Alkoholfrei kenmerkt zich door het fijne aroma van mout en de nootachtige primaire smaak. De lichtzurige smaak en bitterheid ondeerstreept het typische karakter van dit bier. De hoppige afdronk maken de smaakbeleving compleet.

  € 1,29

  Tijdelijk uitverkocht

  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Maes 0.0

  Met Maes Alcoholvrij brengt de brouwer een alcoholvrije variant hun Maes pils op de markt. De traditionele fijne smaak van Maes pils is zoveel mogelijk behouden gebleven, zodat u kunt genieten van dit Belgische bier, zonder de alcohol.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Paulaner Hefe Weissbier

  Paulaner Hefe Weissbier Alkoholfrei is één van de favorieten hier bij TijdvoorAlcoholvrij.nl. Hij begint met een troebele donkergouden kleur en een zachtwitte volle schuimkraag. Een heerlijke geur met hinten van banaan, citrus en tarwe. Daarna een volle smaak met ook hier weer de hint van banaan, een beetje citrus, maar ook een beetje biscuit.

  € 1,49
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Bitburger 0.0

  Bitburger 0,0% Alkoholfrei heeft een heldere lichtgouden kleur met een mooie spierwitte kraag. Geuren van licht graan, een beetje mais en kruidige hop. De smaak gaat van graan over in iets waar je appel in herkent, fijn koolzuurhoudend.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Krombacher Alkoholfrei

  Krombacher Alkoholfrei begint met een mooie gouden kleur. Je ruikt daarna aroma's van hop, een beetje stro en honing. De smaken variëren van malt tot mais, granen en een hint van karamel. Fijne kruidige nasmaak met een genuanceerd bittertje. Hij voelt fijn, bijna romig in de mond.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Warsteiner Isotonisch

  Warsteiner Alkoholfrei (of Warsteiner Premium Fresh) heeft een licht geel-gouden kleur. Geur als versgebakken brood, stevige body en fijn koolzuurhoudend. Hij eindigt met een aangenaam bittertje.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Jever Fun

  Jever Fun is, zoals de naam al doet vermoeden, een makkelijk en speels biertje. Hij heeft een heldere gouden kleur met een matige schuimkraag. In de neus is hij fris en fruitig, bijna bloemig. Hij smaak verrassend hoppig en sluit af met een prima bittertje.

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Palm 0.0

  Palm 0.0 is een mooi donker, amberkleurig bier met 0% alcohol. Het heeft een fijne kruidige smaak, een licht bittertje, hoge gisting gemaakt van gerstemout, verse hop, een (geheim) mengsel van kruiden en heel zuiver artesisch water.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Jupiler 0.0

  Jupiler 0,0% dankt deze smaak aan een uniek brouwproces op basis van de karakteristieke ingrediënten van Jupiler. In tegenstelling tot vele andere alcoholvrije bieren, wordt Jupiler 0,0% eerst volledig gegist en dan gede-alcoholiseerd. Zo ontstaat een bier met 0,0% alcohol en een heerlijke biersmaak. Nu kan je op elk moment van een verfrissende Jupiler genieten. Proost!

  € 1,19
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Budels Malt

  Een heerlijk alcoholvrij biologisch bier. De aparte gisting, de milde hopgave en het zachte brouwwater zijn bepalend voor de fijne afdronk van dit alcoholvrije bier. Een geweldige dorstlesser op dagen boven de 20 graden!

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Budels Malty Dark

  Dit biologische bier wordt klimaat neutraal gebrouwen door de Budelse Brouwerij. Dit bier ontleend zijn mooie donkere kleur aan het speciale gerstemout dat gebruik wordt in het brouwproces. een heerlijk alcoholvrij donker bier. Drink hem ijskoud, dan komt het bier het beste tot z'n recht.

  € 1,29
  Incl. BTW, excl. verzendkosten

19 Artikel(en)

Top