seedlip

Seedlip is ontwikkeld vanuit de vraag; “What to drink when you’re Not Drinking?”

"The Art of Distillation"

In de 17e eeuw gebruikten apothekers kleine koperen distileertoestellen om niet-alcoholische kruidenpreparaten te maken. Deze alchemie werd beschreven in “The Art of Distillation”, uitgegeven in 1651 en nu opnieuw aangewend voor deze gedistilleerde alcoholvrije spirits.

Antieke kennis opnieuw ingezet

Ben Branson, telg uit een 300-jaar oude boeren familie en de man achter Seedlip, wendde zijn kennis van planten en kruiden aan om de beste ingredienten te oogsten en te verwerken volgens een zelf ontwikkeld proces gebaseerd op de alchemie uit “The Art of Distillation”. De ingredienten worden individueel koud gemacereerd, gedestilleerd, gemengd en gefiltreerd volgens een geheim proces om tot de uitgebalaceerde smaakbeleving te komen.

Het succes

Eind 2015 werden de eerste flessen met de hand gebottled, waarna Seedlip een enorme vlucht heeft genomen. Op dit moment wordt Seedlip in meer dan 50 met Michelin sterren bekroonde restaurants wereldwijd (in Nederland o.a. De Librije) geserveerd. Daarnaast wordt het gebruikt in high-end bars en 5 sterren hotels (The Ritz).

Het meest wordt Seedlip gebruikt als vervanger van Gin in een Gin Tonic, maar Seedlip kan gebruikt worden als basis voor een verscheidenheid aan cocktails.

Het Seedlip verhaal

3 Artikel(en)

 • Seedlip Garden 108 - Alcoholvrije Gin

  Een bloemige blend met aroma's van de hand-geplukte erwten & het hooi van de boerderij van Ben Branson gecombineerd met de destillaten van de traditionele tuinkruiden kenmerkend voor het Engelse platteland. Kruidig en fris.

  € 24,49

  Tijdelijk uitverkocht

  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Seedlip Spice 94 - Alcoholvrije Gin

  Een complexe mix van aromatische, Jamaicaanse pimient & kardamom distillaten met twee schorssoorten gecompleteerd met schillen van twee citrussoorten.

  € 24,49

  Tijdelijk uitverkocht

  Incl. BTW, excl. verzendkosten
 • Seedlip Grove 42 - Alcoholvrije Gin

  Seedlip Grove 42 is een alcoholvrij alternatief voor gin en bestaat uit geoogste natuurlijke ingrediënten zoals: drie soorten sinaasappelen, citroen en gember die resulteren in een smaakvolle drank en perfect voor het mengen van uw favoriete mocktail. Seedlip Grove 42 bevat geen suiker, calorieën, een kunstmatige kleur of aroma. Het is een heerlijk alcoholvrij drankje om te mixen of om te combineren met ijs en sinaasappel.

  € 24,49

  Tijdelijk uitverkocht

  Incl. BTW, excl. verzendkosten

3 Artikel(en)

Top